Formación

  • Grados

    Ph. D. (Botany)

    University of California, Riverside. Riverside California, U. S. A. 1996-2002. Thesis: Studies of Mesoamerican Tropical Trees: Trees of the Maya Region and a Case of Study on the Ethnobotany and Phylogeography of Cacao (Theobroma cacao L.). Ph. D. Thesis.

    Maestría

    Maestría en Ciencias (Biología). Universidad Nacional Autónoma de (U.N.A.M.), México, D. F. 1989-1992. Thesis: Ecología y fenología de Myxomycetes en un bosque tropical en el Estado de Veracruz.

    Licenciatura

    Biólogo, Facultad de Biología, Universidad Veracruzana, Xalapa, Ver. 1981-1987. Tesis: Estudio monográfico del género Didymium Schrad. (Myxomycetes: Physarales) en el Estado de Veracruz.

    Distinciones

    Fulbright fellow 1996-1999 (Becario Fulbright)

    8th Annual Achievement award. 2001. Department of Botany and Plant Sciences. University of California, Riverside. (Premio al mejor estudiante del departamento debotánica de la Universidad de California, Riverside, en la octava entrega anual del reconocimiento, 2001.)

  •  Cursos de actualización:

 “Promotion of Food Value Chain for Community-Based Agri-Business (A)(Online Program)

from February 15, 2021 to March 12, 2021 and February7, 2022 to March4, 2022. Organized by the Japan International Cooperation Agency

in collaboration with Kochi University and other related organizations under the International Cooperation Program of the Government of Japan.

Publicado en Páginas